NAšA PRIčA

Monter za kuhinje (2. majstor)

Amer omerOVIĆ

Maschen (južni Hamburg)
Montažer kuhinja
1.1.2019

"Žena i sin su stigli otprilike 7 mjeseci nakon mene putem spajanja porodice."

Zovem se Amer Omerović, rodom iz Kalesije, Bosna i Hercegovina.

U firmu sam stigao prije 2,5 godine preko poznanika koji je već radio tu. On je tada radio nepunu godinu dana u Küchen Aktuellu i često smo se čuli preko Facebooka. Počne čovjek naravno razmišljati o budućnosti, pa tako i ja odlučim da odem na razgovor, nisam imao šta izgubiti. Nisam profesionalno ugradjivao kuhinje, ali sam po Bosni pomagao ocu i prijatelju koji se bavio ugradnjom kuhinja. Razgovor prodje dobro, i tako i ja potpišem ugovor. Korak po korak, završim u Njemačkoj. Došao sam u filijalu u južnom dijelu Hamburga, tačnije u Maschen Seevetal.
Kada sam ja tek došao bilo je oko 10 radnika sa balkana u toj filijali. Dosta njih se već snašlo. Neki su već tada bili završili spajanje porodice, što je i mene svakako dodatno motivasalo. Žena i sin su stigli otprilike 7 mjeseci nakon mene putem spajanja porodice.

Stara ekipa, a pogotovo Adi koji tu radi već nekoliko godina su mi pomogli da brzo stanem na noge. U početku je sve malo strano, vuče te kući, treba tu nekog vremena da prodje..zato je lijepa družba bitna, fina atmosfera..
U medjuvremenu sam još više naučio posao i promovisan u 2. majstora. Imam stalnog kolegu Esada sa kojim vozim zadnje 2 godine. Sad smo mi kao ta neka "stara ekipa"..

Čekamo nove pionire, tu smo da vam pomognemo!

Herr Omerovic kam als Quereinsteiger mit guten Sprachkenntnissen zu uns. Er wurde von Herrn Kalabalukovic eingearbeitet und hat sich gemeinsam mit ihm im Team zu den Leistungsträgern des Standortes vorgearbeitet. Wir schätzen Herr Omerovic als stets engagierten und loyalen Mitarbeiter, der immer mit guter Laune unser gemeinsames Ziel verfolgt.

– Sascha Hagelstein, Kaufmännischer Leiter in Seevetal-Maschen
Spremni ste za novi početak u zdravom okreženju. Radujemo se Vašoj prijavi!
Otvorene pozicije